Mijn naam is Clarina Kommeroh, geboren en getogen op een geweldig eiland genaamd Curaçao. Al sinds mijn jeugd heb ik een buitengewone interesse in menselijk gedrag, waarom mensen reageren hoe ze eigenlijk reageren. Inclusief mijzelf! 

 

Ik ben creatief, sociaal, ondernemend en avontuurlijk. Deze vier eigenschappen werden mij niet altijd in dank afgenomen door mijn omgeving en bezorgden mijn ouders (en mijzelf) vaak hoofdpijn!

 

Hierdoor heb ik al op jonge leeftijd aangeleerd dat 3 van de 4 krachteigenschappen mij niets goeds brachten. Sterker nog, ik ging mij anders voordoen dan dat ik was. 

 

Hierdoor bestond mijn leven uit:

  • "ik ben niet goed genoeg"
  • "ik mag mijzelf niet uiten"
  • "ik laat mij niet kennen"
  • "als ik alles netjes volgens de regels doe word ik beloond"
  • "je moet niet snel je tanden laten zien"
  • "ook al wil ik iets niet moet ik het gewoon doen, dit is WILSKRACHT"

 

Dit waren allemaal stemmetjes in mijn hoofd. Altijd maar op zoek naar dat ene sociaal gewenste antwoord, zonder rekening te houden met de belangrijkste persoon in mijn leven, MIJZELF.  

 

EN TOEN BURN-OUT?!

Na jarenlang te leven volgens doelen van mijn omgeving, deed mijn lichaam in 2018 zijn werk niet meer. Dit was voor de doorzetter in mij onmogelijk te begrijpen! HOEZO BURN-OUT?!

 

Het begon met dagelijkse spanningshoofdpijn (vroeger noemde ik dit migraine) en veel fouten maken op de werkvloer. Toendertijd dacht ik dat ik perfectionistisch was, dus dat maakte mij enorm onzeker.  Hierdoor ging het alleen maar bergafwaarts. 

 

Op een gegeven moment wist ik niet meer waar ik mijn auto had geparkeerd of hoe ik ergens was gekomen.

 

Alsof ik toen in een waas leefde. Eten, slapen en dansen (mijn hobby) hielden mij overeind. Verder vind ik het een wonder dat ik veilig de auto in- en uit stapte.

 

IK BEN NIET MIJN LICHAAM

In 2019 dacht ik dat het weer beter ging met mij, maar achteraf gezien waren dit alleen maar de hormonen van mijn zwangerschap ;) Dus voelde weer al het bekende van Burn-out weer opkomen eind 2019.

 

Dit keer had ik mijn dochtertje van 3 maanden die mij overeind hield. Een angst maar toch kracht zorgde ervoor dat ik op de rem ging trappen. IK WILDE DIT ABSOLUUT NIET MEER! Ik heb hulp gezocht en ik ging een persoonlijke zoektocht aan. Afstand gedaan van alles wat ik even aan de kant MOEST doen om een burn-out te voorkomen. Bijvoorbeeld mijn WERK!

 

En wat een reis mocht ik meemaken. Ik ben naar binnen gekeerd en kon die  avontuurlijke, sociale en ondernemende meid weer zien en leren koesteren.  De ware ik mocht er niet zijn. Die was slecht en bezorgde alleen maar pijn, dacht ik allemaal. Ik identificeerde mijzelf met mijn lichaam en gedachtes, terwijl deze identificatie mij juist gevangen hield. Ik was mijn eigen gevangene. En ik kreeg de sleutel om mijzelf te bevrijden van mijzelf :)

 

Vandaar de naam "I AM not my body coaching & more".  Ik hoor je al denken, WAT BEN JE DAN ALS JE NIET JE LICHAAM BENT? Ik ben bewustzijn en ik ben liefde. Mijn lichaam helpt mij mijn dromen te verwezenlijken, MEER NIET!

 

MENSEN HELPEN

Ik wist dat ik wilde gaan ondernemen. Dit, gecombineerd met mijn buitengewone interesse in menselijk gedrag en hoe je iemand nou echt kan helpen, maakte dat ik een coach wilde worden. Mensen helpen met hun vraagstukken. Dus ben ik een opleiding gaan volgen. Echter halverwege de opleiding merkte ik dat ik iets miste als coach.

 

Ik werd zelf gecoached op mijn thema's en bleef een tijd vasthaken op het feit dat ik mij niet gehoord voelde. Ik wist dat ik gehoord werd, maar het gevoel in het onderbewuste begreep het maar niet.

 

Ik heb verschillende opdrachten uitgevoerd met de hoop dat ik het nou echt "FROM THE BOTTOM OF MY HEART" kon gaan voelen. Ik begreep ook wel dat dit noodzakelijk was om te kunnen voor als ik mensen wilde helpen. Het werkte juist saboterend en ik wilde hier vanaf.

 

EN TOEN HEEFT PSYCH-K MIJ GEVONDEN

Een vriendin van mij wist van mijn persoonlijke zoektocht. Ik vertelde haar waar ik eigenlijk mee zat en ze beweerde  dat ze de sleutel had tot verandering. Je kan wel begrijpen dat ik dit niet geloofde, ik liep hier al maanden mee. Ze beweerde dat ik binnen 5 minuten mijzelf gehoord kan voelen. Dus de avontuurlijke in mij dacht 'why not', ik heb toch al alles geprobeerd, dit kan geen kwaad. 

 

Ik was de eerste partner met wie mijn vriendin ging oefenen. Ik voelde haar zenuwen. Ik weet nog dat ik zei, "als dit waar is, waarom weet niemand dit dan?”.  Na minder dan 5 minuten dat wij bezig waren was ik al klaar. Ik weet nog dat ik niet kon stoppen met verbaasd kijken. IK KON HET GEWOON NIET GELOVEN. Alsof een masker van mijn gezicht afviel. Ik voelde mij gehoord! Het gevoel van coherentie van je brein en hart. WAAAWWW!

 

Ik was onder de indruk en dit was de sleutel die ik in mijn coachingsopleiding miste.  

 

VRIJHEID!

Sinds 2020 heeft het woordje vrijheid voor mij een compleet andere betekenis gekregen.
Vrij zijn van:
- mijzelf
- deze gedachtes
- al die stressmomenten



Door deze vrijheid ben ik meer verbonden met wat ik nodig heb.

 

Ik heb door dit gevoel van vrijheid eindelijk voor mijzelf gekozen. Letterlijk een nieuw pad gekozen. 

 

JIJ hebt het stuur in handen en JIJ kan kiezen om vrij te leven, is mijn boodschap.



En ik ben er trots op dat ik mensen begeleiding mag geven om deze vrijheid ook te ervaren.
Neem gerust contact met mij op en wie weet word je blij verrast door hoe anders je leven eruit komt te zien.

 

Liefs,

Clarina,

jouw steun bij het loslaten van stress en het bij het veranderen van je mindset!